www.ditra.bg | CAD/CAM център ДиTра

www.hermes.bg | Система за управление на човешки ресурси

www.primavera.bg | Софтуер за управление на проекти

 • ТехноЛогика - Централен офис
 • ул. Червена стена 46
 • 1421 София
 • тел: (02) 91 91 2
 • факс: (02) 963 16 10
 • office@technologica.com
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 • ТехноЛогика - Пловдив
 • ул. "Богомил" 4
 • 4000 Пловдив
 • тел.: (032) 66 40 38
 • факс: (032) 26 71 91
 • plovdiv@technologica.com


Контакти
Language: BG
Други сайтове на ТехноЛогика
 • Да запазим екипния дух

  cп. BGlobal, април 2021 г.

  Дистанционната работа бе изпитание за фирмената култура. Бъдещето е в хибриден модел, смята основателят на "ТехноЛогика".

 • Извличане на полезно съдържание от документи чрез софтуерни роботи

  cп. CIO, декември 2020 г.


  "ТехноЛогика" автоматизира вашите процеси за обработка на документи чрез софтуерните роботи (RPA) на световния лидер UiPath
 • Софтуерът за проектиране подпомага фармацевтичните производители

  cп. CIO, юни 2020 г.

  Със Solidworks „Софтгруп“ подобрява възможностите си за проектиране и изграждане на машини за сериализация и агрегиране

 • TM INOX – различните приложения на SolidWorks

  сп. CIO, юни 2020 г.


  РЕШЕНИЯТА ТРЯБВА ДА работят по-бързо от мисълта на проектанта, да предпазват от възможни грешки и да ускоряват предаването на информация между отделите.“ Това според техническия директор на пловдивската фирма TM INOX Димитър Мизинов са задължителните условия, на които трябва да отговаря всеки CAD/CAM софтуер.

 • Огнян Траянов: Бизнесът ще продължи да инвестира в каузи за развитие въпреки кризата

  Български дарителски форум, 03 юни 2020 г.

  "Вярвам, че от кризата ще има и ползи. Особено ако успеем да превърнем уроците в добре научени, сегашните предизвикателствата във възможности и впоследствие – в устойчиви практики”, сподели изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов.

  Вижте целия материал, за да научите как ще изглеждат социалните инвестиции на бизнеса след кризата: https://www.dfbulgaria.org/2020/daritelite_otrayanov/

 • Огнян Траянов Кризата показа ролята на дигиталната инфраструктура

  DevStyler, 08 май 2020 г.

  В интервю за DevStyler изпълнителният директор на ТехноЛогика и председател на Управителния съвет на БАИТ Огнян Траянов говори за последиците от COVID-19 върху ИТ индустрията, за верните стъпки при справяне с кризата и даде прогнози за бъдещи тенденции, които бизнесът може да очаква и за които да се подготви.

  "Успехът, който постигна софтуерният бранш при пренастройване към работа от дома, ще доведе до нови очаквания за предоставяне на такива възможности и в бъдеще, за нов баланс между личен живот и професионална реализация, за разширяване на броя на професионалистите на свободна практика. Ще расте гиг-икономиката. Освободените от работа български специалисти ще търсят ангажименти във фирми от по-бързо възстановяващите се икономики. От друга страна опитът от кризата тласка западните фирми да използват като буфер временно наети, които могат бързо и без значителни компенсации да бъдат освободени при следващи кризисни ситуации."

 • YoanaDimitrova


 • Yoana_Dimitrova


 • Огнян Траянов: Без информационни технологии ще останем с работници на ишлеме

  Bloomberg TV, "Бизнес старт", 28 януари 2020 г.

  Ние от ИТ бранша се чувстваме отговорни да подпомогнем образованието и въвеждаме новаторски подходи. Четири национални програми са в помощ навлизането на информационните технологии там. Едната от тях е „ИТ бизнесът преподава“, която позволява теоретично предаване на знания. ИТ бизнесът се ангажира да подпомага пряко и учебния процес чрез т. нар. помощник-учители. По този начин чрез примери от практиката децата ще разбират защо това, което учат, е важно. Тогава те слушат и възприемат с друга мотивация.“ - сподели Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика и председател на БАИТ в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

  В разговора бяха засегнати и други актуални теми, сред които рецесията в Европа и мерките, които трябва да бъдат предприети за стимулиране завръщането на българите от чужбина.

  Целия разговор ще откриете тук.

 • Модулите за обучения и управление на представянето на служителите са водещ мотив за закупуване на интегриран HR софтуер

  Noblesse Oblige, септември 2019 г.

  През последните години организациите инвестират значителни средства в информационни системи за управление на човешките ресурси, за да отговорят на динамиката на пазара на труда и очакванията на служителите си. ТехноЛогика вече 22 години развива собствено софтуерно решение, което покрива целия управленски цикъл, свързан с планирането, оценката, възнагражденията и развитието на човешкия капитал - HeRMeS®.

  Петя Димитрова е ръководител направление „Софтуер и услуги за УЧР“ в ТехноЛогика. В прикаченото интервю тя споделя какви са ползите от внедряването на HR софтуер и тенденциите в търсенето на определени функционалности.

 • Модулите за обучения и управление на представянето на служителите са водещ мотив за закупуване на инегриран HR софтуер

  сп. Noblesse Oblige, септември 2019 г.

  През последните години организациите инвестират значителни средства в информационни системи за управление на човешките ресурси, за да отговорят на динамиката на пазара на труда и очакванията на служителите си. ТехноЛогика вече 22 години развива собствено софтуерно решение, което покрива целия управленски цикъл, свързан с планирането, оценката, възнагражденията и развитието на човешкия капитал - HeRMeS®. Петя Димитрова е ръководител направление „Софтуер и услуги за УЧР“ в ТехноЛогика. Тя споделя какви са ползите от внедряването на HR софтуер и тенденциите в търсенето на определени функционалности.

 • Мотивация чрез визуализация

  сп. CIO, ноември 2018

  Банка ДСК надгражда функциониращия модул "Стимули и комисионни" на системата за управление на човешки ресурси HeRMeS® със Self Service "Данни за изпълнението". Това позволява оптимизацията на множество процеси и повишава качеството на обслужване, а служителите могат да проследяват реализираните от тях продажби.

  "Избрахме Self Service "Данни за изпълнението", тъй като позволява лесно и бързо отразяване на корекции и дава възможност за предварителни калкулации. Това е ключова характеристика на една гъвкава и добре работеща мотивационна система", споделя Анна Пресолска от направление "ИТ и операции" в Банка ДСК.

 • Защо CSR приоритетите са важни за една компания

  Български дарителски форум, септември 2018

  Огнян Траянов говори за смисъла на това изпълнителният директор на една компания да се ангажира пряко с определянето на CSR приоритети. ТехноЛогика подкрепя и инвестира в каузи, в които отговорните за тях пред обществото не съзират предизвикателствата и възможностите и не съзнават значимостта им, дори когато бизнесът им ги посочва.

  Според г-н Траянов, TechnoMagicLand е пример за инициатива на бизнеса, но в никакъв случай не е бизнес начинание. "Сред децата, в които разпалим искрата на интереса към STEM и после я превърнем в пламък чрез курсовете в TechnoMagicLand, ще са бъдещите инженери и специалисти, които ще донесат най-много иновации, оттам най-голяма добавена стойност и най-голям принос за икономически просперитет на нацията", споделя още той.

 • Единната система за туристическа информация ще заработи догодина

  Darik News, юли 2018

  Започва разработването и внедряването на Единна система за туристическа информация(ЕСТИ). Създаването на този регистър ще даде възможност да се увеличат приходите от нощувки, системата е и част от борбата със сивия сектор. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при подписването на договора за създаване на системата. Фирмата изпълнител е „ТехноЛогика“ ЕАД, тя бе е избрана чрез открита процедура на база комплексна оценка за техническо предложение и цена.

  Предварителните прогнози показват, че в рамките на 3 години след въвеждането на ЕСТИ приходите от нощувки трябва да се повишат с 20% спрямо сегашните стойности, каза министър Ангелкова. Тя подчерта, че със системата изцяло се гарантира защитата на личните данни на всички потребители.

 • Джан Паоло Баси: „Искаме да дадем възможност на всеки да твори“

  сп. Мениджър, юни 2018

  Джан Паоло Баси, главен изпълнителен директор на Dassault Systemes SOLIDWORKS, споделя кои са най-важните процеси в производството на софтуер за инженерно проектиране, както и защо помага на стартиращи компании чрез специална програма за предприемачество.

  „Целта ни е не само да постигнем максимална лекота на работа, но и да доставим удоволствие на потребителите. Usabillity(използваемост, лекота на работа) и user delight (удоволствие за потребителя) за нас са важни концепции, в които инвестираме много.“

 • TechnoMagicLand ще събужда интереса на децата към STEM

  в. Computerworld, юни 2018

  Математиката е скучна, физиката е трудна, химията е опасна и неразбираема. Или така смятат много от децата. Именно тази нагласа ще се стреми да преодолее уникалният проект за детски интерактивен център TechnoMagicLand, който съчетава двата модерна подхода в образованието – децата да учат и чрез забавление, и чрез практически занимания. Проектът, иницииран и финансиран със 750 хиляди лева от ТехноЛогика в партньорство със „София Тех Парк“, е реализиран на територията на София Тех Парк на площ от над 1300 кв.м. TechnoMagicLand отваря врати официално на 23 юни.

 • HeRMeS® по-съвършена отвсякога

  сп. Мениджър, март 2018

  Петър Коцев, директор „Маркетинг и развитие на продукти и услуги за УЧР“ в ТехноЛогика, обяснява как HR системата HeRMeS® отговаря на новите изисквания на GDPR. Той опровергава твърдението, че с добавянето на нови HR функции системата ще стане по-сложна за използване.

  Високата степен на автоматизация в HeRMeS® улеснява прилагането на всички създадени процедури, елиминира пропуските в следствие на човешки грешки и съответно риска от сериозни финансови наказания, споделя г-н Коцев.


 • 10 български внедрявания с награди от конкурса „ИТ проект на 2017 г.“

  в. Computerworld, февруари 2018

  Проектът на ТехноЛогика за интегрирано управление на риска от наводнения в община Бургас бе избран за ИТ проект на 2017г. в категория „Общинска администрация“. Г-н Огнян Траянов, изпълнителен директор на софтуерната компания и председател на управителния съвет на БАИТ бе удостоен с честта да връчи награда в категория „Образование“ на Телелинк за проекта им „Телерик Академия“.

  „Много се радвам, че имам възможността да връча наградата в тази толкова важна, даже бих казал критично важна категория – „Образование”. Всички ние сме вперили поглед в новите, алтернативни източници на кадри и образователни институции, сформирани от такива успели хора като собствениците на Телерик Академия, обяви при връчването г-н Траянов.

 • Интегрирана система управлява интелигентно риска от наводнения в община Бургас

  в. Computerworld, септември 2017

  Проектът на ТехноЛогика „Информационна система за управление на риска от наводнения на територията на община Бургас“ бе номиниран за „ИТ проект на годината“ в ежегодната класация на в. Computerworld. Престижният конкурс традиционно отличава най-значимите ИТ проекти за изминалата година.

  Системата събира, обработва и предоставя информация в реално време от мониторингови точки за своевременна реакция при кризисна ситуация. Тя осигурява прогнозни модели, с което многократно улеснява процеса по взимане на решение от страна на отговорните институции, сред които Община Бургас, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Регионална инспакция по околната среда и водита и др.

  Повече информация ще откриете в статията на в. Computerworld.

 • Нивата на успеха

  Bulgaria ON AIR, 09 май 2017 г.

  В дните преди провеждането на шестото издание на конференцията „Образование и бизнес“, изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов, бе потърсен за интервю от телевизия Bulgaria ON AIR. В него той говори за смисъла на успеха, трудностите и проблемите в образователната система и начините за справяне с тях.

  "Рискове за спадане на нивото на държавното образование не виждам. Вече няма за къде. Дискусията вече не е колко голям е приносът и доколко посреща очакванията, а какви вреди нанася в сегашния си вид. Проблемите на образованието са проблем от изключителна важност за цялото общество. Отговорният бизнес желае да помогне. Но учебните заведения трябва да се отворят", сподели г-н Траянов, който ще бъде сред лекторите на конференцията.

 • Нужна е гъвкавост и динамика на образованието при четвъртата индустриална революция

  Bloomberg TV, "Investbook", 02 май 2017 г.

  Изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов бе гост на телевизионното предаване Investbook на Bloomberg TV. Той говори за връзката между образованието и бизнеса и за проблемите в образователната система. Г-н Траянов изрази виждане, че България трябва да излезе от сегашната унифицирана форма на образование и да се насочи към неформалното образование и т.нар. учене чрез правене.

  В страни като Германия са запазени и развити традициите от едно време. За съжаление ние разбихме много традиции, а в най-важните сфери не направихме болезнените реформи... Опитите сега да се върнем назад към традициите са обречени, защото образователната система на 4-ата индустриална революция изисква голяма гъвкавост и динамизъм“.

  Според него начинът на преподаване у нас вече не е адекватен. „Не казвам, че не е бил отличен за времето си, но идват нови времена и трябва да разпознаем този шанс за България... Срамно е, че няма интегрирани програми между няколко ВУЗ-а. Трябва да има такива с участието на бизнеса. Ролята на бизнеса е бързо да се ориентира, да предложи модел и да генерира устойчива практика“.

  Целия разговор ще откриете тук.

 • Революция на 3D принтирането в действие

  Сп. "Иноватор", март 2017 г.

  3D принтирането е сред ключовите дейности на ТехноЛогика и нейният CAD/CAM център ДиТра. Със своя над 20-годишен опит в тази област софтуерната фирма изигра ключова роля в разпространението на иновативната технология в България. В статията на списание "Иноватор" научете за любопитната и практична същност на 3D принтирането и за неговото зараждане в България с помощта на ТехноЛогика.

  Материалът обръща внимание и на друга съвременна технология – 3D сканирането, което заема важна част от портфолиото на ТехноЛогика в областта на 3D решенията.

 • Застрашават ли новите технологии работните места?

  "Светът е бизнес", 06 януари 2017 г.

  Отговор на този въпрос даде Изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV.

  „Има застрашени професии, но не можем да страдаме от това, че човечеството се развива. Хората няма за какво да се страхуват. Всички трябва да се преустроим. Това ще гарантира на човечеството по-малко рутинен и безсмислен труд“, разкри г-н Траянов.

  По време на разговора той разчерта посоката на развитие на технологичните общества и коментира темата за въвеждане на Безусловен базов доход у нас.

  Цялото интервю гледайте от това видео.

 • Огнян Траянов: "Отговорността за кариерното ориентиране на децата е на семейството, на обкръжаващата ги общност и на обществото като цяло"

  "Терминал 3", ноември 2016 г.

  Във връзка с проведения за втора поредна година „Детски базар на професиите“, изпълнителният директор на ТехноЛогика и председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов даде интервю за онлайн медията Терминал 3. В него той говори за необходимостта от ранно кариерно ориентиране и отговори на въпросите кой фактор оказва най-голямо влияние на избора на професия, чия отговорност е кариерното ориентиране на децата и др.

  Цялата отговорност е на семейството, на обкръжаващата ги общност и на обществото като цяло. Ние, отговорният бизнес, разпознаваме своята роля, макар и скромна, но важна. Тя е да дадем възможност на колкото се може повече деца да се запознаят с ролята на труда и съзиданието като основа за удовлетворение, самочувствие и реализация и да могат да се срещнат с особеностите на различните професии.“

 • „Ще предложим цялостни решения за киберсигурност“

  сп. "Мениджър", юли-август 2016 г.

  Новият брой на сп. Мениджър предлага на читателите интервю с Марио Манджуков, директор „Бизнес развитие“ в ТехноЛогика. В него той говори за новосъздаденото в ТехноЛогика звено за киберсигурност. Създаването му е продиктувано от развитието на заплахите в дигиталното пространство, което от своя страна увеличава нуждата от инвестиции в технологии за защита.

  „Важен критерий за нас е продуктите, които предлагаме да бъдат приложими за българския пазар и в синхрон с тенденциите в развитието на ИТ“, разкрива г-н Манджуков.

 • 3D принтери вече изграждат и прототипи на детски сърца

  в. "Computerworld", юни 2016 г.

  На 9 юни се проведе форумът „3D печатът – синергия между теория и практика“, организиран от ICT Media, на който ТехноЛогика бе партньор. Българската софтуерна фирма, която има 20 годишен опит в 3D принтирането, се включи и като участник в събитието. ТехноЛогика представи щанд, на който бяха демонстрирани възможностите на принтера Objet30 Pro на Statasys, както и на триизмерния скенер HandyScan 700 на Creaform.

  По време на форума в. Computerworld разговаря с Велин Недялков, мениджър „Продажби“, CAD/CAM решения в ТехноЛогика. От прикачената публикация можете да научите интересните детайли, свързани с 3D принтирането, неговото настояще и бъдеще.

 • ДиТра се похвали с 85% обновени лицензи на SOLIDWORKS

  в. "Computerworld", юни 2016 г.

  Последният брой на в. Computerworld посвещава статия на проведената от 10 до 12 юни „17-та среща на приятлеите на ДиТра" . От нея можете да научите детайли от събитието, което събра над 150 гости и им предложи богата и интересна програма.

  „По думите на Цветан Стоянов, директор CAD/CAM решения в ТехноЛогика, един от основните й успехи е процентът на обновените изтичащи абонаменти, който през 2015 г. е достигнал 85 на сто. Според него това е оценка на работата на фирмата, кяото директно отразява удовлетвореността на клиентите“.

 • Знаете ли какво прави 3D принтерът?

  сп. "Твоят Бизнес", юни 2016 г.

  По време на проведената през юни XVII-та среща на приятелите на ДиТра, освен презентации и демонстрации, над 150-те гости се насладиха на впечатляващо изложение на иновативни продукти, сред които 3D принтерът Objet30 Pro на Stratasys, дисплеят на HP Z Virtual reality и част от медицинската апаратура на BTL Industries.

  Именно с 3D принтера е свързана статията на оналйн списанието „Твоят бизнес“. Повече за 3D принтирането можете да научите от публикацията, която ще намерите на този линк. В материала са поместени и любопитни видеа на същата тематика, в които Велин Недялков, Мениджър „Продажби“, CAD/CAM решения в ТехноЛогика разяснява детайли от същността на иновативната технология.

 • HeRMeS® навърши 20 години

  сп. "Мениджър", май 2016 г.

  Майският брой на сп. Мениджър отделя специално внимание на системата на ТехноЛогика за управление на човешките ресурси HeRMeS®. Поводът е нейната 20-годишнина, както и новостите в софтуера, които го правят все по-търсен. От материала ще научите какво представлява HeRMeS® и кои са предимствата, които го наложиха като водещ HR софтуер сред корпоративните клиенти в България.

  В интервю от същия брой Рада Йосифова, началник-отдел „Човешки ресурси“ на Райфайзенбанк България, разкрива как HeRMeS® е донесъл модернизация, автоматизация и по-добро качество на процесите в компанията.

  „Сериозно предимство на HeRMeS® е, че ТехноЛогика работи постоянно и целенасочено върху обновяването на системата, като се базира на обратната връзка от потребителите“, заявява г-жа Йосифова.

 • Към следващото ниво

  сп. "Мениджър", април 2016 г.

  В интервю за априлския брой на сп. Мениджър, изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов споделя по какъв начин фирмата подпомага образованието. Той разкрива и подробности относно детския интераткивен център за наука и техника ТехноМеджикЛенд – „комплекс, който цели да запали искрата на влечението към наука и технологии у децата от 7 до 14 години“.

 • ТехноЛогика: Българският пазар има огромен потенциал

  сп. "Мениджър", април 2016 г.

  Велин Недялков, мениджър „Продажби CAD/CAM решения“ в ТехноЛогика, говори за развитието на българския пазар на 3D принтери и за това как услугите, предлагани от ТехноЛогика в направлението подпомагат развитието на фирми и университети.

  „Основните ни клиенти са производствени предприятия и университети. Партнираме си с водещи български компании в производството, които имат нужда от бързо прототипиране за разработката на нови изделия. Имаме много добро сътрудничество и с университетите, като се стремим да им помагаме с каквото можем."

 • Българските компании вече работят по осем цели за устойчиво развитие

  07.03.2016 г. в. "Капитал"

  Само няколко месеца след като през септември 2015 г. генералната асамблея на ООН прие нов дневен ред за устойчиво развитие до 2030 г. с ясно дефинирани 17 световни цели, Българската мрежа на Глобалния договор БМГД представи своя стратегически план.

  Като актуални за страната ни са определени осем от заложените глобални цели. Те включват осигуряване на здравословен начин на живот, качествено образование, сигурна работа и икономически растеж, иновации и инфраструктура, устойчиви градове и общности, отговорно потребление, мир и справедливост и партньорства за целите.

 • 8 важни за България цели, за които отговорният бизнес ще работи през следващите пет години

  01.03.2016 г., сп "Мениджър"

  Българската мрежа към Глобалния договор вече е на пет години и днес представи своя стратегически план за действие през следващите 5. В него са идентифицирани 8 актуални и важни за България приоритети от приетите през септември миналата година общо 17 цели за устойчиво развитие до 2030 от Генералната асамблея на ООН.

 • Огнян Траянов: Учене чрез правене

  06.01.2016 г. Инфохолиците в действие

  Изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов бе гост в първото издание на предаването „Инфохолиците в действие“ за 2016 г. По време на визионерския разговор г-н Траянов отправи смел поглед към миналото и бъдещето на знанието и образованието.

  Това, което наблюдаваме днес доказва, че всяка новост е нещо, през което човечеството вече е минало на по-ранен етап от развитието си, но на по-ниско ниво. Благодарение на новите технологии и цялостния прогрес сега го издигаме на по-високо ниво. На прага сме на четвъртата индустриална революция“.

  Интервюто е налично и като видеоклип, който можете да гледате от тук.

 • Огнян Траянов: Бизнесът много добре съзнава, че напълно подготвените кадри са химера

  25.09.2015 г. Bulgaria ON AIR

  "Ние осъзнаваме отговорността на фирмите за това, че трябва да подпомагаме възпитанието в труд, творчество и професионална реализация, да представяме спецификата и атрактивността на различни професии, и най-важното – да покажем, че в България има възможности за достойна реализация"

  Това заяви председателят на БМГД на ООН и изпълнителен директор на ТехноЛогика Огнян Траянов в интервю по повод конференцията „Образование и медии“, организирана от медийна група Bulgaria ON AIR в сътрудничество с Bloomberg TV. Сред дискутираните теми в интервюто са проблемите в образователната система и ролята на медиите в образоването на младите.

 • Неговата (Техно)Логика

  22.05.2015 г. сп. Forbes

  „Аз никога не съм се борил да бъдем най-голямата фирма или най-евтината. Искаме да сме най-надеждната. Посветили сме се на корпоративния пазар и най-много държа да си останем българска фирма“.


  В интервю за Forbes България изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов говори за пътя на фирмата през годините и за това как тя се доказала като можещ и надежден партньор.

 • Новата BG икономика не е мечта, а реалност

  20.03.2015 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  С интервю на Огнян Траянов бе закрита рубриката „Новата BG икономика“. В него изпълнителният директор на ТехноЛогика говори за целите на продължилата една година рубрика, както и за постигнатите от нея резултати.

  „В този момент е критично важно да дадем на младите добрия пример, че може да се печели от честен бизнес в България и че с постоянство и труд всичко се постига“.

  В интервюто Огнян Траянов говори още за отговорния избор, който правим ежедневно, за ролята на новите технологии в съвременния свят, както и по други актуални теми.

 • Как доктор по математика стана търговец на софтуер

  06.03.2015 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  ДиТра – CAD/CAM центърът на ТехноЛогика, е представител на водещи софтуерни компании и предоставя цялостни ефективни решения в областта на инженерното проектиране, производство и бързо прототипиране. ДиТра не просто продава софтуер на българските фирми, а поддържа тясна връзка с тях, помагайки им да постигнат оптимални резултати в създаването и развитиетно на изделия.

  Работейки съвместно с предприятия и университети фирмата се стреми да сближи образованието и бизнеса и да направи по-атрактивни областите на инженерното проектиране за българските младежи.

 • Фирма от Съединение работи за „Либхер“

  27.02.2015 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  Фирма „Доев“ се занимава с производство на пластмасови изделия и шприцформи. Тя произвежда опаковки за шампоани, ароматизатори, пластмасови детайли за хладилници, технически детайли за електростроенето и др. Всички модели са строго индивидуални и нямат повтаряемост. В рамките на фирмата се затваря цикълът от проекта до крайното изделие.

 • Университетски център помага на бизнеса

  20.02.2015 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  „CAD/CAM/CAE в индустрията“ е научноизследователска лаборатория на Техническия университет София. Тя работи с индустриални партньори и им помага в реализирането на иновативни проекти.

  В екипа на лабораторията работят млади студенти. Когато натрупат опит и звършват образованието си отиват да работят в предприятията, а на тяхно място идват нови студенти.

 • Да успееш на инат

  13.02.2015 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  Фирма ТТ Технология произвежда детайли от алуминиеви сплави – инструменти и отливки. С помощта на модерния софтуер, с който разполага, машините в предприятието са настройвани да работят сами с дни.

  „За мен е по-важно какво правим, а не за кого го правим“, споделя собственикът Марин Трифонов.

 • Търновска фирма прави саморазрушаващи се електромери

  06.02.2015 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  Фирма „АК Пластроник“ оперира в областта на електрониката, като основно това са електромери и касови апарати. Фирмата е единственият производител на статични електромери в България. В електромерите са внедрени иновативни технологии, които гарантират висока степен на защита.

 • С техниката на добричка фирма прибират слънчогледа в Казахстан и Румъния

  30.01.2015 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  Добричката фирма „Металагро“ прави всякакви видове хедери за комбайни. За разлика от нея дори световните производители на комбайни не предлагат пълна гама от тези продукти. Най-популярният продукт на компанията е приспособление за прибиране на слънчоглед, което значително увеличава производителността. С него фирмата пробива в Румъния, Гърция и Украйна.

 • Пловдивска фирма прави части за „Ауди“ и „Фолксваген“

  23.01.2015 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  „РТ Плюс“ е фирма с дългогодишен опит в производството на инструментална екипировка и нестандартно оборудване. Специализирана е в изработването на пресформи, шприцформи, леене на алуминиеви сплави и предлага проектиране по задание на клиента. Собствениците Тодор Стоянов и Румен Цинцаров често работят рамо до рамо със служителите си, тъй като владеят над 25 професии.

 • Фирма от Пазарджик прави части за френски и немски двигатели

  16.01.2015 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  Фирма „НГ Дизайн“ е специализирана в производството на инструментална екипировка. Тя предлага на клиентите си пълно обслужване от проектирането до серийното производство. Фирмата работи за немски и италиански гиганти, за които изработва екипировка за компоненти на електродвигатели.

 • „Умен“ двигател върти микроклимата във ферми

  09.01.2015 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  Фирма „Елпром Харманли“ е лидер в производството на асинхронни електродвигатели. Ежегодно фирмата произвежда близо 100 000 двигателя, предназначени за дървообработващи и металорежещи машини, хидравлични станции, редуктори, помпи, бетонобъркачки и др. Фирмата разработила екологичен и енергоспестяващ двигател, който може от разстояние да ръководи микроклимата във ферми.

 • Как един мениджър откри щастието в малките неща

  19.12.2014 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  Фирма „Борима“ е водещ на Балканите производител на комплексно пасивно телекомуникационно оборудване за мрежи за интернет, телевизия, GSM и електроразпределение. Детайл, произведено от „Борима“, има в почти всяка интернет инсталация в страната. Фирмата работи с фирми от САЩ, Германия, Италия, а от България клиенти на фирмата са всички телеком дружества и много от интернет операторите.

 • И китайци искат да са от "Метал"

  12.12.2014 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  С над стогодишната си история варненската фирма „Метал“ присъства в почти всеки български дом, построен до средата на 90-те. Дълги години предприятието е било единственият производител на секретни ключалки и брави на родния пазар. Произведените от предприятието заключващи механизми са десетки милиони.

 • "СЛ Индъстрис" тръгнала от порутено хале, днес я знаят и зад океана

  05.12.2014 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  Фирма „СЛ Индъстрис“ се занимава с производство на заварени и механично обработени части за кари и мобилни кранове, сглобени компоненти за монтаж, прикачни системи и пристанищно оборудване. Фирмата работи само за износ с клиенти от Америка, Канада, Германия, Австрия и Италия. Оборотът на дружеството всяка година е над 10 млн. лв.

 • От всяко дърво "Кремона" не става

  28.11.2014 г. в-к Труд, "Новата BG икономика"

  Китари и струнни музикални инструменти на казанлъшката фирма „Кремона“ вече 90 години са символ на прецизност и качество по цял свят. Месечно предприятието произвежда по над 1300 китари с уникален тембър и около 500 щрайхови инструмента. „Кремона“ е единственото предприятие за подобни инструменти в България. За изработката на инструментите си от казанлъшката фирма внасят абанос и розово дърво от Индия, махагон от Африка, кокоболо и хондураски кедър от Латинска Америка.

Полезна информация


Контакти:

Меглена Генева
Директор Комуникации

тел: +359 2 91 91 2 вътр.130 
е-mail: mgeneva@technologica.com

1421, София
ул."Червена стена" 46